ورمیکولیت

ورمیکولیت چیست؟

همه کسانی که از گیاهان نگهداری میکنند، احتمالاً متوجه در خاک گیاه متوجه تکه‌های طلای کوچک آن شده اند. این تکه های سبک به عنوان ورمیکولیت که محصول مهم در باغبانی (و بسیاری از صنایع دیگر) است شناخته می شوند.

نحوه ساخت ورمیکولیت
ورمیکولیت در طبیعت مشابه پرلیت از هوازدگی یا گرم شدن بیوتیت یا فلوگوپیت تشکیل می شود. این سنگ ها فیلوسیلیکات محسوب می شوند که حاوی نسبت بالایی از کانی سیلیکات آلومینیوم منیزیم هستند که از نظر ظاهری شبیه میکا هستند.
تجزیه و تحلیل شیمیایی معمول ورمیکولیت تجاری نشان می دهد که حاوی 38-46% اکسید سیلیکون / (SiO2) %16-35 اکسید منیزیم / (MgO) %10-16 اکسید آلومینیوم / (Al2O3) %8-16 آب و به علاوه مقادیر کمی از چندین ماده شیمیایی دیگر

پس از استخراج، سنگ معدن از سایر مواد معدنی جدا می شود و برای طبقه بندی آن به اندازه ذرات مختلف غربال می شود. ورمیکولیت مانند پرلیت شامل سایزهای مختلف می شوند- بزرگ، متوسط، ریز، فوق ریز و میکرون. متداول‌ترین اندازه‌های مورد استفاده بزرگ، متوسط و ریز میباشند
سپس ذرات در فرآیندی به نام لایه برداری [2] فوق گرم می شوند تا ذرات دراز و آکاردئونی مانند ایجاد کنند. ورمیکولیت منبسط شده معمولاً به رنگ قهوه ای طلایی است.

معنی ورمیکولیت

نام ورمیکولیت از واژه لاتین Vermicular به معنی کرمی شکل گرفته شده. ورمیکولیت در اثر ضربه گرمایی ( دمای بالای از °870c ) حجم آن تا 20 الی 30 برابر حجم اولیه افزایش میابد (منبسط می شود) و رشته هایی مانند کرم به وجود می آید.

vermiculite

تفاوت ورمیکولیت و پرلیت

ورمیکولیت نسبت به پرلیت آب بیشتری را در خود نگه میدارد ولی از نظر زهکشی خاک (هوادهی) پرلیت گزینه مناسب تری است. همچنین استفاده از ورمیكولیت به عنوان محیط رشد، گیاه را قادر می سازد كه آمونیوم ، پتاسیم ، كلسیم و منیزیم را كه برای رشد گیاه لازم است جذب كند.

vermiculite vs perlite

ویژگی های ورمیکولیت:

گیاهان برای رشد به هوادهی خاک ، تغذیه و آب نیاز دارند. زمانی که خاک گیاه شما یکی از موارد را کم داشت، میتوانید برای بهبود ساختار خاک از ورمیکولیت استفاده کنید.

ورمیكولیت نام گروهی از آلومینوسیلیكات های آبدار است. ورمیكولیت میان لایه های سیلیكاته خود دارای آب است و زمانی که دمای آن بالا میرود، آب از آن خارج شده و ورمیکولیت منبسط می شود. پس ورمیکولیت میتواند رطوبت خاک را جذب کند و زمان خشکی خاک رطوبت را به آن برگرداند.

 دو ویژگی ورمیکولیت منجر به شکل منحصر به فرد و کاربردهای متعدد آن می شود:

1- ساختار لایه‌ای و کریستالی درون این ماده معدنی،باعث می‌شود مواد به صورت خطی مانند آکاردئون، در هنگام گرم شدن، منبسط یا باز شوند.
2- آب حبس شده هنگام گرم شدن به بخار تبدیل می شود و لایه ها را مجبور می کند باز شوند.

مزایا :

1- PH نزدیک به خنثی
2- ورمیکولیت نسبت به پرلیت آب بیشتری را در خود نگه میدارد
3- زمان زیادی طول می کشد تا ذرات ورمیکولیت خشک شوند تا ناحیه ریشه مدت بیشتری مرطوب بماند.
4- به دلیل ساختار پلاتی، مواد مغذی را به خوبی نگه می دارد (ظرفیت تبادل کاتیونی بالا).
5- می توان از آن به تنهایی یا مخلوط با سایر بسترها برای ایجاد مخلوط گلدان استفاده کرد.
6- ماهیت استریل بودن ورمیکولیت باعث میشود بستر مناسبی برای کاشت باشد.
7- برای جوانه زنی بذر یا تکثیر گیاهان عالی است زیرا زمان جابجایی گیاه بدون آسیب رسیدن به ریشه میتوان گیاه را جابجا کرد.
8- همیشه قابل استفاده است زیرا تجزیه نمی شود.

معایب :

1- رطوبت زیادی را برای برخی گیاهان نگه می دارد.
2- ترکیبات کربناتی واکنش های قلیایی را تقویت می کنند و pH را در ناحیه ریشه افزایش می دهند.
3- ورمیکولیت اغلب گران بوده و یافتن آن دشوار است

موارد استفاده از ورمیکولیت

ورمیکولیت در 3 الی 4 سایز مختلف برای باغبانی تولید می شود.برای کاشت بذر میتوان از کوچکترین اندازه ورمیکولیت به عنوان محیط کشت و برای بهبود هوادهی خاک از بزرگترین اندازه استفاده کرد. برای جوانه زنی قلمه ها نیز میتوانید از سایز متوسط ورمیکولیت استفاده کنید.

zoomplant
زومپلنت اولین وب سایت تخصصی گیاهان آپارتمانی کمیاب در ایران. هدف ما در زومپلنت بالا بردن آگاهی گیاه دوستان نسبت به نام گیاهان و شرایط نگهداری آنها و معرفی بهترین و برترین گلخانه های کشور می باشد. 
استفاده از مطالب زومپلنت فقط با ذکر منبع بلامانع است. © کلیه حقوق این سایت متعلق به زومپلنت می‌باشد.
Designed By MDdev.ir