کوکوپیت

کوکوپیت چیست؟

کوکوپیت یک محیط کشت چند منظوره است که از پوسته نارگیل ساخته شده است. پوسته نارگیل الیافی ابتدا شسته و خشک می شود و سپس الک شده و از شن و ماسه و سایر آلودگی ها مانند باقی مانده های حیوانات و گیاهان پاک می شود.

cocopeat

کاربرد و خواص کوکوپیت

کوکوپیت جایگزین بسیار خوبی برای پیت ماس است. تخلخل موجود در هوا و ظرفیت بالای نگهداری آب باعث شده است که یک بستر ایده آل برای رشد گیاهان باشد.
کوکوپیت سرشار از چربی، ویتامین B، مواد معدنی و سایر مواد مغذی هستند.
چند ماده مغذی کلیدی در چیپس نارگیل شامل اسید لوریک، کلرید و آهن، و همچنین الکترولیت های مهم مانند پتاسیم، منیزیم و کلسیم است.

مشکلات کوکوپیت

سطح pH و رطوبت

استفاده از انواع کوکوپیت ها برای مبتدیان سخت میباشد چون باید محدوده ph و رطوبت آن را برای گیاهان مختلف بدست آورند.
کوکوپیت خنثی تا کمی اسیدی است. محدوده pH کوکوپیت بین 5.8 – 6.8 است. اگر گیاهانی را پرورش دهید که محیط های خنثی یا قلیایی را ترجیح می دهند، می تواند مشکل ساز شود.
کوکوپیت نیز بسیار خشک است، بنابراین باید بیشتر از سایر بسترها آن را آبیاری کنید.
بنابراین ضروری است قبل از شروع هر کار باغبانی نحوه استفاده صحیح از آن را درک کنید.

قیمت بالای کوکوپیت

بسترهای کوکوپیت در مقایسه با سایر محیط‌ های رشد مانند پرلیت یا ورمیکولیت گرانتر میباشد.

پتاسیم و سدیم 

کوکوپیت سرشار از پتاسیم و سدیم است. این می تواند برای برخی از گیاهان مفید باشد، اما پتاسیم بیش از حد می تواند برای گیاهان دیگر مضر باشد. سدیم بیش از حد می تواند باعث سوختگی برگ شود.
ممکن است وجود مقدار زیاد پتاسیم در کوکوپیت بر جذب سایر مواد مغزی تاثیر گذار باشد.
همچنین کوکوپیت می تواند بر PH آب شما تأثیر بگذارد. سطوح بالای پتاسیم می تواند آب را قلیایی تر کند، بنابراین ممکن است لازم باشد محلول غذایی خود را متناسب با آن تنظیم کنید.
اگر متوجه شدید گیاهان شما کمبود این مواد مغذی دارند، حتما آنها را به مخلوط کوکوپیت خود اضافه کنید یا از بستر دیگری استفاده کنید.

نکته مهم: پتاسیم یک ماده مغذی ضروری برای گیاهان است، اما مصرف بیش از حد آن می تواند مضر باشد. اگر از کوکوپیت به عنوان بستر رشد استفاده می کنید، گیاهان خود را به طور منظم آزمایش کنید و هر چند هفته یکبار آنها را با آب تازه شستشو دهید.

فشرده شدن کوکوپیت

پوسته های نارگیل در کوکوپیت به مرور زمان فشرده می شوند و نفوذ ریشه ها را دشوار می کند.و در زهکشی و هوادهی مشکل ایجاد میکنند.
برای جلوگیری از فشرده شدن باید کوکوپیت را با پرلیت یا ورمیکولیت مخلوط کنید.
همچنین می‌توان با پف دادن کوکوپیت با انگشتانتان در هنگام آبیاری از فشردگی آن جلوگیری کرد.

بیماری ها و آفات کوکوپیت

کوکوپیت یک محیط کشت استریل است، اماً اگر کوکوپیت در معرض آلودگی قرار بگیرد، می تواند میزبان بیماری ها و آفات باشد. شما باید کوکوپیت خود را به طور منظم بررسی کنید و گیاهان آسیب دیده را جدا کنید.
همچنین مهم است که کوکوپیت خود را قبل از استفاده از آن ضد عفونی کنید، اگر تحت درمان شیمیایی است. می توانید این کار را با خیساندن آن در محلول سفید کننده یا جوشاندن آن به مدت 15 دقیقه انجام دهید.

زهکشی و آبدهی کوکوپیت

کوکوپیت همچنین بسیار جاذب آب است، اگر گیاهان خود را بیش از حد آبیاری کنید مشکل ساز میشود. کوکوپیت خیس می تواند منجر به مشکلات قارچی مانند پوسیدگی ریشه شود.
کوکوپیت را با پرلیت یا ورمیکولیت مخلوط کنید. این به بهبود زهکشی و جلوگیری از غرقاب شدن کوکوپیت کمک می کند.

zoomplant
زومپلنت اولین وب سایت تخصصی گیاهان آپارتمانی کمیاب در ایران. هدف ما در زومپلنت بالا بردن آگاهی گیاه دوستان نسبت به نام گیاهان و شرایط نگهداری آنها و معرفی بهترین و برترین گلخانه های کشور می باشد. 
استفاده از مطالب زومپلنت فقط با ذکر منبع بلامانع است. © کلیه حقوق این سایت متعلق به زومپلنت می‌باشد.
Designed By MDdev.ir